Wat te doen aan de vogelnestjes onder de zonnepanelen. Normaal gesproken wordt het te warm onder de panelen waardoor het vogelnest uiteindelijk vaak leeg is. Wel kan het voorkomen dat de vogels actief blijven bouwen aan de nestjes ook al verwijdert u de takken weer. Heeft u last van de geluiden op het dak of wilt u graag de zonnepanelen afschermen zodat het minder goed mogelijk is voor vogels om een nest te bouwen dan hebben wij voor u dé oplossing.

Waarom moeten zonnepanelen afgeschermd worden voor vogels? De opbrengst van de panelen gaat achteruit, wanneer de natuurlijke ventilatie eronder belemmerd wordt door takken en nestmateriaal. Hoe warmer de panelen worden, hoe lager het rendement. Er is zelfs een verhoogd risico op brand. Ook heeft men geen geluidsoverlast meer van vogels tussen het dak en de zonnepanelen. Tevens kunnen de meegebrachte takken krassen geven op de backsheet van het paneel met aardlekfouten tot gevolg. Om deze reden geeft de huidige NEN-norm aan dat bekabeling beschermd dient te worden tegen ongedierte, knaagdieren en vogels. Vogels moeten gewoonweg de kans niet krijgen om daar te kunnen nestelen. Niet goed voor de mens èn voor de voortplanting van de vogels.

Het aanbrengen van Solarguard geeft vele voordelen voor de zonnepaneeleigenaars.

Indien uw zonnepaneel aan de binnenzijde bestaat uit een aluminium profiel, dan kan de Solarguard makkelijk en snel gemonteerd worden met bijgeleverde speciaal ontwikkelde klembeugels. De Solarguard vogelwering biedt 99% zekerheid dat de vogels onder de zonnepanelen weg blijven. Het is mogelijk dat de vogels toch een weg vinden door de strips heen.